Skip to main content

Έναρξη για το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Σταυρούπολη

Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά.

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, έτσι όπως μετονομάστηκε το ΕΕΕΕΚ Πεύκων.

"Το καινούργιο σχολείο ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έτσι επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή, όταν η Κεντρική εξουσία αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση νοιάζονται και για τα ειδικά μέλη της κοινωνίας", τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης.

Πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους του και τις Υπηρεσίες του Δήμου, καλωσόρισε το Διευθυντή Σταύρο Ασλανίδη και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς - κηδεμόνες, σε μια συγκινητική τελετή αγιασμού, υποδοχής, αναστοχασμού των πεπραγμένων, που προετοίμασε το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθηση.

Τη χαρά τους τη μοιράστηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα που τέλεσε τον πρώτο Αγιασμό αυτού του σχολείου ισότητας, ίσων ευκαιριών για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Σταύρο Καλαφάτη, από την Εκπαιδευτική Κοινότητα το Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, το Διευθυντή της β/θμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλο Ματζιάρη, τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Κωνσταντίνα Πηλείδου, τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Άκη Λουκά και του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή, τον Προϊστάμενο του Β΄ ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης) Νικόλαο Απτεσλή, τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που κατασκεύασαν το έργο, εκπροσώπησε ο Αργύρης Μπούμπας, ενώ παραβρέθηκαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών, δίνοντας έμφαση στην απόλυτη σύμπνοια και το ενδιαφέρον που επέδειξαν φορείς και πρόσωπα, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά τη Διοικητική Παραλαβή του κτιρίου, το Σεπτέμβριο του 2015, μεταξύ του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., και αφού πληροφορηθηκε τις κακές συνθήκες στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πεύκων, ζήτησε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στεγαστεί το ΕΕΕΕΚ Πεύκων στη Σταυρούπολη. Έτσι  ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με διάφορους φορείς, που έπρεπε να συμφωνήσουν, για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία.

Να σημειωθεί ότι με τη συνδρομή του Τμήματος Σχολικής Στέγης του Δήμου, λειτουργεί στο κτίριο του σχολείου Σύστημα Φωτοβολταϊκών Στοιχείων και το σχολείο είναι Αυτοπαραγωγός Ενέργειας (net-metering).