Skip to main content

Έναρξη λειτουργίας για την «Αγορά των Καταναλωτών» στον Δ. Θερμαϊκού

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την «Αγορά των Καταναλωτών», προκειμένου να προμηθευθεί τα προϊόντα που διατίθενται χωρίς μεσάζοντες

Ξεκινάει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου τη λειτουργία της η «Αγορά των Καταναλωτών» του δήμου Θερμαϊκού.

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να την επισκεφθεί, προκειμένου να προμηθευθεί τα προϊόντα που διατίθενται χωρίς μεσάζοντες, κατά τις ώρες 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου – Ανθέων (πλησίον Αστυνομικού Τμήματος), στους Ν. Επιβάτες, όπου πρόκειται να διενεργείται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Στην αγορά καταναλωτή, τη δημιουργία της οποίας ενέκριναν όλες οι παρατάξεις του Δήμου εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού» με την υπ’ αριθ. 449/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αίτημα του Αυτόνομου Συλλόγου Πολιτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», μπορούν να συμμετέχουν, με την απαίτηση χρηματικού αντιτίμου να απαγορεύεται ρητώς:

 1.    Επαγγελματίες αγρότες.
 2.    Συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών και γυναικείοι συνεταιρισμοί.
 3.    Πολύ μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών καθαρισμού.
 4.    Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) παραγωγικού σκοπού και οι φορείς Κ.Α.Λ.Ο. παραγωγικού σκοπού.

Ο Σύλλογος αναλαμβάνει δράσεις αλληλεγγύης και συγκεκριμένα, σύμφωνα και με το καταστατικό του, τη συλλογή τροφίμων και τη διανομή αυτών στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών, βάσει στοιχείων του φορέα. Δράσεις για τις οποίες υποχρεούται, σε ετήσια βάση, να υποβάλλει στο Δήμο Θερμαϊκού απολογισμό.