Skip to main content

Έναρξη με μέτρα προστασίας για το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επί δεκαεπτά ημέρες το μεγάλο ραντεβού με το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα ανθίσει και πάλι στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει σήμερα για 39η χρονιά το καθιερωμένο πια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου από 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στην Παραλία Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή.

Επί δεκαεπτά ημέρες το μεγάλο ραντεβού με το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα ανθίσει και πάλι στη Νέα Παραλία του Λευκού Πύργου. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 150 εκδότες σε 80-90 εκθετήρια, μεταξύ των οποίων όμως θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε δήλωση του τόνισε ότι «παρόλο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον, προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον Πολιτισμό».

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη, και με διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς».

Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι θα προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους.

Επίσης μπορούν πριν την έναρξη λειτουργίας καθημερινά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 να δίνουν συνέντευξη στο στούντιο live και στη συνέχεια οι επισκέπτες να ακούν αυτή από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Φέτος ο ΣΕΚΒΕ θα διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν φωτογραφία τους στα emails του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr sekvethes@gmail.com και θα υπάρξει Βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Επίσης μπορούν να αποστείλουν και στο FACEBOOK στις σελίδες με μήνυμα : Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Οι ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 19.00 το απόγευμα τις 23.00 το βράδυ