Skip to main content

Έναρξη του προγράμματος Entrepreneur in Residence στο OK!Thess

Η Megan O’Rorke, η πρώτη επιχειρηματίας ενός προγράμματος EIR στη Θεσσαλονίκη, είναι επιχειρηματίας από το San Francisco των ΗΠΑ

Έφθασε στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει καθήκοντα στο OK!Thess η Megan O’Rorke – η πρώτη επιχειρηματίας ενός προγράμματος EIR (Entrepreneur in Residence).

Σύμφωνα με το σχήμα EIR, ένας πετυχημένος startupper που βρίσκεται, για παράδειγμα, ανάμεσα σε φάσεις της επιχείρησής του ή έχοντάς την μόλις πουλήσει κάνει “διάλειμμα” από έναν έως τρεις μήνες σε μια θερμοκοιτίδα όπως το OK!Thess. Σ’ αυτό το διάστημα συμβουλεύει ως μέντορας ομάδες που φιλοξενούνται, κάνει σεμινάρια σε θέματα σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύπτει από τις γνώσεις και την εμπειρία του συγκεκριμένου EIR.

Καθώς όλοι οι EIR είναι από άλλη χώρα η σημαντικότερη ίσως συμβολή στις ομάδες του OK!Thess προβλέπεται να είναι ο συγχρωτισμός με μια διαφορετική κουλτούρα τόσο στα θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας αλλά και μια καλύτερη αντίληψη του πως θα αντιμετώπιζε την καινοτομία τους μια διαφορετική αγορά από αυτή της Ελλάδας.

Όσον αφορά το κίνητρο του επισκέπτη EIR, αυτό μπορεί να είναι από τις διακοπές σε έναν νέο τόπο και γνωριμία με την δικιά μας την κουλτούρα έως την γνωριμία με καινοτόμες ομάδες στις οποίες μπορεί να βρει ενδιαφέρον να επενδύσει.

Η πρόθεση του OK!Thess, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι να υποδέχεται τρεις EIR τον χρόνο, ώστε μια επίσκεψη να αντιστοιχεί σε κάθε κύκλο νέων ομάδων που υποστηρίζονται κάθε χρόνο. Έτσι όλες οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα.

Η Megan O’Rorke, η πρώτη EIR στην Θεσσαλονίκη, είναι επιχειρηματίας από το San Francisco των ΗΠΑ. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων για εταιρίες των Fortune-100 και για startups. Προτού στήσει την πρώτη της επιχείρηση είχε αναπτύξει εφαρμογές για “μηχανική μάθηση” (machine learning).