Skip to main content

Ένας χρόνος με αναστολή στον Κυτέα για την υπόθεση Καραλή

Ο ΣΕΓΑΣ τιμώρησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη για τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά του ταλαντούχου άλτη.

Ένας χρόνος με αναστολή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επιβλήθηκε στον Δημήτρη Κυτέα από τον ΣΕΓΑΣ για τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά του Εμμανουήλ Καραλή.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος συνεδρίασε σήμερα και ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη ποινή για τον ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, κρίνοντας βάσιμες τις σχετικές καταγγελίες του 19χρονου, πρώην παγκόσμιου ρέκορντμαν εφήβων στο αγώνισμα και, ενώ αρχικά τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό τον Ελληνα τεχνικό, αποφάσισε τη μετατροπή της αρχικής ποινής, λόγω των δηλώσεων εκτίμησής του στο πρόσωπο του ταλαντούχου άλτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της, η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι μήνες.

Λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας δήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει την δυνατότητα μόνο να επικυρώσει ή να επαυξήσει τις ποινές που επιβάλλει η Δικαστική Επιτροπή. Έτσι, μετά από ενδελεχή συζήτηση το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να επαυξήσει την ποινή σε ένα έτος με αναστολή».