Skip to main content

Ένας Έλληνας σε διευθυντική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων

Εξελέγη σε διευθυντική θέση (Director of Traffic and Trade Affairs) στις 12/12 ο υποψήφιος της χώρας μας, Κωνσταντίνος Καϊόπουλος.

Κατά την πρόσφατη 137η Σύνοδο του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων (WCO), που διεξήχθη ψηφιακά στις 12 Δεκεμβρίου 2020, εξελέγη σε διευθυντική θέση (Director of Traffic and Trade Affairs) ο υποψήφιος της χώρας μας, Κωνσταντίνος Καϊόπουλος.

Η ελληνική υποψηφιότητα προωθήθηκε ενεργά από τις πρεσβείες της χώρας μας σε άμεση συνεργασία με τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι για πρώτη φορά εκλέγεται Έλληνας σε σημαντική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων (WCO), στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το δασμολογικό καθεστώς και γενικότερα τους όρους εισαγωγής αγαθών, στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ χαιρετίζει την εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Καϊόπουλου, τελωνειακού στελέχους της, στη θέση του Διευθυντή Δασμολογίου και Εμπορικών Θεμάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων (ΠΟΤ) και εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.

Η εκλογή αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, έχει ιδιαίτερη αξία για την ΑΑΔΕ καθώς η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτική χώρα του ΠΟΤ και τον Ιούλιο του 2021 αναλαμβάνει και καθήκοντα Αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του συγκεκριμένου Οργανισμού.