Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν τα δημοτικά - Ένας-ένας στην τάξη οι μαθητές(vid)

Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων - Έτοιμα για νέα αλλαγή τα σχολεία εάν χρειαστεί.

Τις πόρτες τους άνοιξαν σήμερα το πρωί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές ξανά, μετά από περίπου τρεις μήνες κατά τους οποίους ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Έξω από το 41ο δημοτικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται ήδη από τις 8:00.

«Χαιρόμαστε πολύ που επιστρέφουμε στο σχολείο. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Τα παιδιά έχουν συνηθίσει πλέον στη νέα πραγματικότητα. Έχουν στην τσάντα τους από όλα και πλέον, χωρίς να τους πεις, πλένουν τα χέρια τους συχνά», αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr, η Φαίδρα, μητέρα δύο μικρών παιδιών. Η ίδια σημειώνει πως αισθάνεται ότι και από πλευράς σχολείου υπάρχει αντίστοιχα καλή οργάνωση.

Το 41ο δημοτικό, όπως και τα υπόλοιπα σχολεία, έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του στη νέα πραγματικότητα. Το κουδούνι δεν χτυπάει πλέον και τα παιδιά συγκεντρώνονται αρχικά έξω από το σχολείο και έπειτα μπαίνουν ένα ένα μέσα, πηγαίνοντας απευθείας στις τάξεις τους όπου τους περιμένουν οι δάσκαλοι τους. Στην είσοδο των τάξεων υπάρχει αντισηπτικό ώστε οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους ενώ τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά.



Όπως περιγράφει η δασκάλα Γερμανικών, Ελεονώρα Γαρίτατζη, υπάρχει αναπροσαρμογή και στο ωράριο των διαλειμμάτων αλλά και οριοθέτηση στην αυλή για το πού θα παίζει το κάθε τμήμα. Η ίδια δηλώνει αισιόδοξη για τη λειτουργία του σχολείου επισημαίνοντας ότι αυτή η πρώτη εβδομάδα ειναι πειραματική για να αποδειχθεί αν όλα όσα έχει σχεδιάσει το σχολείο, θα λειτουργήσουν σωστά. «Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί περαιτέρω αλλαγή, θα την κάνουμε», τόνισε η κ. Γαρίτατζη.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι δάσκαλοι, φαίνεται πως τα δημοτικά θα έχουν μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών από αυτή που έχει καταγραφεί σε γυμνάσια και λύκεια μέχρι τώρα.