Skip to main content

Ένας μεγάλος κίνδυνος για εταιρείες της Βορείου Ελλάδας

Πρόβλημα στις επωνυμίες εταιρειών μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη συστήνεται διυπουργική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα.
Μπορεί για τους πολλούς να είναι απλώς ένα «παρελκόμενο» του σκοπιανού ζητήματος και της λύσης που προωθείται. Και ενδεχομένως, για τους πολιτικούς, να είναι και δευτερεύον. Όμως για τους επιχειρηματίες και ειδικά αυτούς της Βόρειας Ελλάδας είναι μείζον κι απαιτεί άμεσα λύση. Κι αυτό γιατί «στον αέρα» βρίσκονται όντως – και χωρίς ίχνος υπερβολής - μια σειρά από εταιρικές επωνυμίες, που έχουν στην ονομασία τους τον όρο «Μακεδονία» ή «μακεδονικό», μετά την τελευταία συμφωνία με τα Σκόπια.
 
Και μπορεί από την κυβέρνηση να λένε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο, μόλις τώρα τα αρμόδια υπουργεία της αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι πάει να προκληθεί μια μεγάλη εμπλοκή που θα κοστίσει πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Όπως πληροφορείται η Voria.gr ήδη συστήνεται διυπουργική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα, αφού «με αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να παίζεις», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές.
 
Συγκεκριμένα, η εντολή για να διευθετηθεί το ζήτημα «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» για τα ελληνικά συμφέροντα δόθηκε από τα γραφεία των κ. Δραγασάκη και Κοτζιά. Δηλαδή από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομίας και τον υπουργό Εξωτερικών. Η αίσθηση που υπάρχει δε, είναι ότι κάθε ώρα – και όχι κάθε μέρα πλέον – που χάνεται στο συγκεκριμένο μέτωπο, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη στη μάχη που θα δοθεί για τη διάσωση των συγκεκριμένων brands