Skip to main content

Ένας παλιός αγωγός έρχεται στο προσκήνιο με ιταλική πρόταση

Επανέρχεται στο προσκήνιο μια παλιότερη πρόταση, που έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός αγωγού, ο οποίος θα κατέληγε στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας.

Την ώρα που στην Ελλάδα ασσχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται, στην Ευρώπη συντελούνται σημαντικές ανακτατάξεις, που μας αφορούν άμεσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αυτό το οποίο συμβαίνει με τον περίφημο, πλέον, αγωγό Turkish Stream

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι επανέρχεται στο προσκήνιο μια παλιότερη πρόταση, που έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός άλλου αγωγού, ο οποίος θα κατέληγε στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας, αλλά είχε χάσει την «κούρσα ταχύτητας» από τον ΤΑΡ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα έθιξαν μεγαλοστελέχη της ιταλικής εταιρίας Edisson, σε πρόσφατη επίσκεψη τους στην χώρα μας, όπου συναντήθηκαν και με τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο τελευταίος, στο ταξίδι που έκανε πριν από μια εβδομάδα στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, έθεσε το ζήτημα, αλλά είναι άγνωστο τι απάντηση πήρε.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι ο συγκεκριμένος αγωγός έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: αποφεύγει στη χάραξη του, πολλές, ταραχώδεις βαλκανικές χώρες...