Skip to main content

Ενδιαφέρον από αμερικανικό κολοσσό για film office στη Θεσσαλονίκη

Οι οπτικοακουστικές παραγωγές μπορούν να φέρουν πλούτο στην τοπική οικονομία και να διαφημίσουν τη Θεσσαλονίκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Film office στη Θεσσαλονίκη για οπτικοακουστικές παραγωγές σκοπεύει να ανοίξει αμερικάνικος κολοσσός, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως είχε ανακοινωθεί στη διάρκεια της ΔΕΘ, πρόκειται για τα Nu Boyana Film Studios, μέλος του ομίλου Nu Image, στον οποίο ανήκει και η αμερικανική Millenium Pictures.

Η δημιουργία του Film Office αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φιλοξενία παραγωγών κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

«Οι οπτικοακουστικές παραγωγές μπορούν να φέρουν πλούτο στην τοπική οικονομία και να τη διαφημίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παραδοσιακή μέθοδος προβολής είναι ξεπερασμένη κανείς δεν ασχολείται με το χαρτί. Όταν λέμε παραγωγή σύγχρονων οπτικοακουστικού περιεχομένου δεν μιλάμε μόνο για βίντεο κλιπ αλλά και για ταινίες, ντοκιμαντέρ και για gaming», τόνισε ο κ. Ράλλης.

Όπως σημείωσε, «είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος, δεν υπάρχει καλύτερο μέσο διαφήμισης και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να προβάλλεται κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης». «Ήδη ένας κολοσσός αμερικανικός σκοπεύει να ανοίξει ένα Film Office στη Θεσσαλονίκη. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ολοκληρώνει έναν διαγωνισμό για τη μελέτη για το πώς θα αναπτυχθούν στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης τόνισε ότι «είναι σημαντικό είχαν ότι είχε επιλεγεί να ξεκινήσει η προσπάθεια από τη Θεσσαλονίκη γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε αποδείξει ότι οι συνέργειες προχωρούν και για να προχωρήσει ένα μεγάλο πρότζεκτ απαιτεί την προσπάθεια όλων».

«Το επόμενο θα έχουμε ένα από τα Film Office με χρηματοδότηση, με σημαντικές επενδύσεις και με απασχόληση όλου του κλάδου», υπογράμμισε η κ. Νοτοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4487/ 2017 θέτει κίνητρα που αφορούν επιδότηση της τάξης του 25% σε συγκεκριμένες επιλέξιμες δαπάνες και αφορά κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, videogames, animation/ κινούμενα σχέδια και ντοκιμαντέρ.