Skip to main content

Ξενοδοχειακή αλυσίδα από το Ισραήλ κοντά στην αγορά του «Βιέννη»

Μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα από το Ισραήλ φέρεται να υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά του Βιέννη. Ενδιαφέρον και για ακίνητο στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο στόχαστρο μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων από το Ισραήλ βρίσκονται ακίνητα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε εκδήλωση στη ΓΣΕΕ πρόκειται για κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «Βιέννη» της Θεσσαλονίκης στην οδό Εγνατία, καθώς και για ακίνητο στην πλατεία Ελευθερίας που λειτουργεί κατάστημα τράπεζας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η εβραϊκή αλυσίδα διαθέτει 120 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη.

Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη», ιδιοκτησίας της οικογενείας Αθανασίου Μαντά, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Mediterranean College, ενδιαφέρον το οποίο είχε αποκαλύψει η Voria.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει υπογράψει προσύμφωνο με την οικογένεια Μαντά για την αγορά του κτηρίου, το οποίο κτίστηκε μεταξύ των ετών 1925-1931 σε σχέδια Ι. Καμπανέλλου.

Η ίδια αλυσίδα έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον και για το ακίνητο της πλατείας Ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπουτάρης, μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και τους αντιδημάρχους Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα και Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργο Δημαρέλο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Τελ Αβίβ από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου,έχοντας σειρά επαφών.