Skip to main content

Ενδιαφέρον για κινέζικες επενδύσεις στο νομό Λάρισας

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και στον τουρισμό του νομού Λάρισας εκφράστηκε από το σύμβουλο του Γραφείου Εμπορίου της Επαρχίας Xenan της Κίνας.
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και στον τουρισμό του νομού Λάρισας εξέφρασε προς τον Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, ο κ. Στέφανος Μαυρονάνος, σύμβουλος του Γραφείου Εμπορίου της Επαρχίας Xenan της Κίνας σε συνάντηση που είχαν στη νομαρχία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαυρονάνος ενημέρωσε τον κ. Λουκά Κατσαρό σχετικά με το ενδιαφέρον της κινέζικης Επαρχίας για επενδύσεις στην αγροτική βιομηχανία και συγκεκριμένα στον τομέα του αγροτικού μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα προτάθηκε η συμμετοχή ή η διοργάνωση έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού.

Επίσης, τονίστηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και ειδικότερα σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική συνεργασίας σε επίπεδο πολιτισμού. Τέλος ο κ. Μαυρονάνος κατέθεσε πρόταση για αδελφοποίηση της Επαρχίας Xenan με τον Νομό Λάρισας. Ο κ. Κατσαρός σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι επενδύσεις ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να πληρούνται οι προβλεπόμενοι όροι και οι προϋποθέσεις.

Σημείωσε επίσης ότι ο Όλυμπος και η ελληνική μυθολογία είναι ιδιαίτερα γνωστά στην Κίνα και στάθηκε στο γεγονός ότι οι δύο περιοχές είναι αγροτικές και παρουσιάζουν ομοιότητες στην ιστορία στην παράδοση και στους μύθους τους.