Skip to main content

Ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αγριαγκινάρας στο νομό Καρδίτσας

Το έμπρακτο ενδιαφέρον δεκάδων αγροτών για την καλλιέργεια αγριαγκινάρας καταγράφηκε στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.
Το έμπρακτο ενδιαφέρον δεκάδων αγροτών για την καλλιέργεια αγριαγκινάρας καταγράφηκε σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας για την εν λόγω καλλιέργεια που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο Νέες προοπτικές για την καλλιέργεια αγριαγκινάρας στο νομό Καρδίτσας, που διοργάνωσε η εταιρεία Τράπεζα Ενέργειας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλύθηκαν οι τεχνικές καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, ενώ οι ειδικοί απάντησαν και σε ερωτήματα των παραγωγών όσον αφορά στις τεχνικές καλλιέργειας, τις απαιτήσεις της και τα έσοδα που μπορεί να αποφέρει στον καλλιεργητή.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Τράπεζα Ενέργειας, κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, αλλά και ο αντιπρόεδρος, κ. Πέτρος Μαμαλάκης εξέφρασαν τη βούληση να καλλιεργηθούν περί τα 50.000 στρέμματα με αγριαγκινάρα στο νομό Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι οι  μονάδες παραγωγής βιομάζας, που θα εγκατασταθούν στην περιοχή, θα είναι σε θέση να καταναλώνουν πρώτη ύλη η οποία θα προέρχεται από καλλιέργεια αγριαγκινάρας, έκτασης 200.000 στρεμμάτων. Οι συγκεκριμένες μονάδες θα παράγουν βιομάζα, ως κύριο προϊόν, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους ενεργειακούς σκοπούς όπως παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγή υγρών βιοκαυσίμων κ.ά. Με το πέρας της ημερίδας 100 και πλέον αγρότες εξέφρασαν τη βούληση να ασχοληθούν με την καλλιέργεια και υπέγραψαν δηλώσεις ενδιαφέροντος με την Τράπεζα Ενέργειας.