Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πολλές βόλτες, λίγα ψώνια στην πρεμιέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Αναγνωριστικές βόλτες έκαναν οι Θεσσαλονικείς στην αγορά– Απογοητευμένοι αλλά προετοιμασμένοι για τα χειρότερα είναι οι έμποροι.

Αδιαφόρησαν, μετέθεσαν τα ψώνια για τις επόμενες ημέρες, δεν το γνώριζαν ή το λησμόνησαν πως σήμερα είναι η πρώτη ημέρα των ενδιάμεσων δεκαπενθήμερων εκπτώσεων οι Θεσσαλονικείς;

Ό,τι και αν ισχύει από τα παραπάνω, το βέβαιο είναι πως σήμερα η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν άνευρη και τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι ελάχιστες ήταν οι σακούλες που έβλεπες στα χέρια καταναλωτών.

Αν και η κίνηση στην Τσιμισκή ήταν σε κάποια σημεία έντονη από διερχόμενους, εντούτοις τα ψώνια ήταν ελάχιστα ενώ και οι κλεφτές ματιές στις βιτρίνες των καταστημάτων ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.


Ακόμη και στις αλυσίδες των καταστημάτων ένδυσης, που ακόμη και εν καιρώ κορωνοϊού  επικρατεί κοσμοσυρροή, σήμερα έδειχναν περισσότερο ήρεμες.

Τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων που στα ενδύματα φτάνουν το 50% και στα υποδήματα το 30% δεν φάνηκε να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά των Θεσσαλονικέων.

«Δεν περίμενα πως θα υπήρχε αυξημένη καταναλωτική κίνηση, σήμερα, στα καταστήματα» λέει έμπορος ενδυμάτων και σημειώνει «είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για μία αγοραστική ανομβρία. Ο κόσμος πλέον βρίσκει προσφορές συνεχώς, ενώ όλο και περισσότεροι ψωνίζουν διαδικτυακά. Ας ελπίσουμε πώς κάτι θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες, διαφορετικά μας περιμένουν δύσκολες ημέρες καθώς τα ανελαστικά έξοδα και τα χρέη έχουν γίνει …βουνό».



«Οι καταναλωτές είναι κουμπωμένοι. Οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά όπως είναι και η ενέργεια έχει αποκαρδιώσει και φοβίσει τους περισσότερους καταναλωτές. Στα εμπορικά καταστήματα πηγαίνουν με το περίσσευμά τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει» σχολιάζει άλλος έμπορος που δραστηριοποιείται στο κέντρο  της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως «αν στην Τσιμισκή είναι ελάχιστη η καταναλωτική κίνηση,  φανταστείτε τι γίνεται σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους».

Σημειώνεται πως στις 7 του μήνα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι θα μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, εφόσον το επιθυμούν, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.