Skip to main content

Ενενήντα εκ. ευρώ για δράσεις οδικής ασφάλειας στην Κ. Μακεδονία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλε το σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότησή τους, όπως αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων.

Δράσεις ύψους 90 εκ. ευρώ, που αιτείται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και συγκεκριμένα από την πρόσκληση για το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας, Πάρις Μπίλλιας, σε ανάρτησή του από τη συνάντηση, που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπίλλιας επισημαίνει:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Υποδομών και Δικτύων τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και προσωπικό μου φίλο Θόδωρο Σκυλακάκη. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη συμβολή που θα έχει το Ταμείο Ανάκαμψης στην αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε για την ετοιμότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανταποκριθεί σε όλες τις προσκλήσεις, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση και στη βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας. Εξάλλου, έχουμε ήδη υποβάλει αίτημα για τη χρηματοδότηση δράσεων προϋπολογισμού 90 εκ. ευρώ, στην πρόσκληση για το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας».

Αποτελεί άλλωστε κοινή μας πεποίθηση, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Πατρίδα μας, ώστε να γίνει πιο «πράσινη», περισσότερο «έξυπνη» και ανταγωνιστική».