Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΒΕ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΕ

Ο Επίτροπος Cañete ανέλυσε το όραμα της Ευρώπης για μια ευημερούσα, σύγχρονη, ανταγωνιστική και κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Συνάντηση πραγματοποίησαν εχθές Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας κ. Αθανάσιος Σαββάκης, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΒΕ κ. Γιάννης Σταύρου, με τον Επίτροπο Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mr. Miguel Arias Cañete.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή την ανακοίνωση του Νοεμβρίου του 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Καθαρός πλανήτης για όλους». Ο Επίτροπος Cañete ανέλυσε το όραμα της Ευρώπης για μια ευημερούσα, σύγχρονη, ανταγωνιστική και κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Για το μείζον θέμα της ενέργειας για τη βιομηχανία, τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, ήταν:

1. Το ύψος του κόστους ενέργειας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στο θέμα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διότι η ενέργεια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές παραγωγής και διαμόρφωσης κόστους για τη μεταποίηση.

2. Ο ρόλος και η θετική επίδραση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών Δικτύων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, και,

3. Οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ