Skip to main content

Ενέργεια, Περιβάλλον, Καινοτομία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm

Στις δύο εκθέσεις Infacoma & Aquatherm συμμετέχουν 200 εκθέτες από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τ.μ.

Η ενέργεια, το περιβάλλον και η καινοτομία, που αποτελούν τους πυλώνες της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, παρουσιάζονται στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm, που ξεκίνησαν σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, εγκαινιάζοντας πριν από λίγο τις δύο εκθέσεις, στις οποίες συμμετέχουν 200 εκθέτες από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τ.μ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως με δεδομένες τις προσπάθειες εξωστρέφειας που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας τα τελευταία χρόνια, επεκτείνεται η εκθεσιακή παρουσία και στην Αθήνα, αξιοποιώντας το Helexpo Maroussi, καθώς και άλλες εκθεσιακές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι, κατά τον κ. Τζήκα, να προκύψουν οι πιο επωφελείς συνέργιες προς όφελος των εκθετών και των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Την ανοδική πορεία των δύο εκθέσεων επισήμανε ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους, εκ της εταιρείας Be Best (με την οποία διοργανώνονται από κοινού οι εκθέσεις Infacoma & Aquatherm), τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις των κλάδων της δόμησης, των κατασκευών, της θέρμανσης, του κλιματισμού, της ενέργειας κτλ. είναι παρούσες στο δυναμικό αυτό εκθεσιακό δίδυμο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες.

Οι δύο εκθέσεις έχουν την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις τους περιλαμβάνεται ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Η Εφαρμοσμένη Καινοτομία στον Κύκλο του Νερού. Καλές πρακτικές στην επεξεργασία και διαχείριση του πόσιμου νερού των αφαλατώσεων και των υγρών αποβλήτων». Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων με θέμα «Ενεργειακοί έλεγχοι (energy audits) και εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων», καθώς και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας με αντικείμενο «Εγκαταστάσεις Ύδρευσης-Θέρμανσης-Ποιότητα-Ασφάλεια-Εξοικονόμηση Ενέργειας».