Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 10 επιθέσεις αδέσποτων σε μαθητές - Τι λέει ο δήμος

Δέκα επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά έχουν δεχθεί μαθητές του 11ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης. Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα με τις επιθέσεις από αγέλη αδέσποτων σκύλων σε μαθητές του 11ου γυμνασίου – λυκείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, δίπλα στο θέατρο Γης.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως καταγγέλλουν, έχουν σημειωθεί δέκα επιθέσεις από τα περίπου επτά με οκτώ αδέσποτα που βρίσκονται στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου ενημέρωσε για τα περιστατικά επιθέσεων όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δήμο, περιφέρεια, ακόμα και τις εισαγγελικές αρχές. «Φοβόμαστε μην γίνει κάτι χειρότερο. Έχουν αγριέψει τα σκυλιά και δεν ξέρουμε γιατί. Καμία άλλη χρονιά δεν είχαμε επιθέσεις», σημείωσε στη Voria.gr ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Στέργιος Βλαχόπουλος

Και σήμερα το πρωί κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από οκτώ άτομα βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να περισυλλέξει τα σκυλιά.

«Προσπαθούμε να τα εντοπίσουμε και να τα μαζέψουμε. Είναι δύσκολο, όμως, κάθε φορά που μας βλέπουν, φεύγουν μέσα στο δάσος», τόνισε, μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που υπάλληλοι του δήμου ενεργούν στην περιοχή.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα αδέσποτων ζώων Μαρία Αρβανιτίδου εξήγησε ότι ο δήμος προσπαθεί να περισυλλέξει τα αδέσποτα προκειμένου να τα στειρώσει και να τα τσιπάρει. Μάλιστα έχει ζητήσει και τη βοήθεια εθελοντών, που έχουν μεγαλώσει τα αδέσποτα και τα ταΐζουν. «Στη συνέχεια θα τα επανεντάξουμε στο περιβάλλον τους, όχι όμως στην περιοχή του σχολείου. Δεν μένουν εκεί τα ζώα, απλά εκεί πηγαίνουν για τροφή», τόνισε.

Αναφερόμενη στα όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα έξω από το σχολείο, η κ. Αρβανιτίδου τόνισε ότι «δικαιολογημένα τα παιδιά φοβούνται». Διευκρίνισε όμως τα συγκεκριμένα αδέσποτα δεν είναι επιθετικά αλλά φοβικά.

«Δεν θέλουμε το κακό των ζώων. Θέλουμε όμως να μην κινδυνεύουν οι μαθητές. Ας φροντίσουν από τον δήμο είτε να διασπαστεί η αγέλη, είτε τα σκυλιά να μεταφερθούν σε άλλο χώρο με καλές συνθήκες διαβίωσής τους», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.

Χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας την άδεια να πραγματοποιηθεί ζωοφιλική ενημέρωση με εκπαιδευτές σκύλων. «Ζητάμε την άδεια να μπούμε μέσα στο σχολείο και να ενημερώσουμε στις 17 Δεκεμβρίου για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζώα», τόνισε η κ. Αρβανιτίδου. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στον Σύλλογο Γονέων.  

Χθες μαθητές, γονείς και οι διευθυντές από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους έως ότου υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημά τους.


Φωτογραφία αρχείου