Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέα οχήματα ανακύκλωσης και επιπλέον μπλε κάδοι

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει 13.000 πράσινους κάδους και επιπλέον 3.500 μπλε κάδους.

Δύο καινούργια οχήματα για την ανακύκλωση θα παραλάβει εντός των επόμενων 15 ημερών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να προμηθευτούν επιπλέον μπλε κάδους. «Είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε. Δεν είναι φταίξιμο του δήμο γιατί η παροχή των μπλε κάδων γίνεται από την ΕΕΑΑ», σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκης, σύμφωνα με τον οποίο το τελευταίο διάστημα γίνονται καταστροφές σε μπλε κάδους και στα καπάκια.

Απαντώντας στην κριτική της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνας Νοτοπούλου για τους πράσινους κάδους, σημείωσε ότι ο δήμος παρέλαβε 800 κάδους και ήδη τοποθέτησε νέους στην περιοχή της Κασάνδρου, στην Ολύμπου, στην Αγ. Δημητρίου και στην Τούμπα.

«Συνεχίζουμε τους διαγωνισμούς. Έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στους 1.500 πράσινους κάδους, φυσικά και είμαστε φειδωλοί στο μοίρασμα. Θέλουμε να περάσει ο χειμώνας και έτσι θα βάλουμε τους καινούργιους στις περιοχές που θα μας ζητηθούν», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζεϊμπέκη, αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει 13.000 πράσινους κάδους και επιπλέον 3.500 μπλε κάδους.

Εκτίμησε ότι σταδιακά η πόλη για τα θέματα της καθαριότητας παίρνει μια αξιοπρεπή μορφή και κάλεσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να επισκεφθούν την υπηρεσία και να ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για την κατάσταση.

Νωρίτερα, επίθεση είχαν εξαπολύσει οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργος Ορφανός για τα θέματα της Καθαριότητας (δείτε εδώ).