Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το πρόβλημα ρευστότητας στη συνάντηση Ζορπίδη - Κούβελα

Τα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Κούβελα - Ζορπίδη.

Συνάντηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ) με τον Πρόεδρο Μιχάλη Ζορπίδη πραγματοποίησε ο Βουλευτής A΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, Δημήτρης Κούβελας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα πολύ σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν το σύνολο των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης, και τα οποία, όπως είναι φυσικό, έγιναν ακόμη πιο έντονα λόγω της πανδημίας. Ο Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη η ρευστότητα που εξασφάλισε η Κυβέρνηση να φτάσει άμεσα στην αγορά, ιδίως στους μικρομεσαίους επαγγελματίες κι επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ εξέφρασε τον φόβο ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανέβει το ερχόμενο Φθινόπωρο, καθώς ένας επιχειρηματίας, εάν δεν έχει δουλειά λόγω των εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών του Covid 19, δύσκολα θα κρατήσει το σύνολο του προσωπικού του.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε κατανόηση στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει ώστε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις κι επαγγελματίες να υπαχθούν στα κριτήρια των εργαλείων οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Επίσης, μεταξύ τους συμφωνήθηκε ότι, είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η στήριξη για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση της εργασίας τους.