Skip to main content

Ενεργό το αδίκημα Μαντέλη

Την επικύρωση της διάταξης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών.
Την επικύρωση της διάταξης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Κ. Χατζίκος.

Ο εισαγγελέας ζητά από τους εφέτες να επικυρώσουν με βούλευμά τους την απαγόρευση που επιβλήθηκε στον κ. Μαντέλη, μετά την απαγγελία σε βάρος του της κατηγορίας της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι παράνομες ενέργειες του πρώην υπουργού έλαβαν χώρα σε χρόνο που δεν είχε πολιτική ιδιότητα (υπουργός) και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και συνεπακόλουθα παραγραφής του αδικήματος.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το ζήτημα της απαγόρευσης εξόδου, το οποίο επίσης θα τοποθετηθεί και στο κατά πόσον η κατηγορία σε βάρος του κ. Μαντέλη έχει ή όχι παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.