Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά την αποδέσμευσή της από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα.

Έγγραφο προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, μετά τη χθεσινή επίθεση κατά διμοιριών της ΔΑΕΘ πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, απέστειλε, μέσω της ΠΟΑΣΥ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο οποίο ζητά την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους.

«Εν αναμονή της εφαρμογής των δηλώσεών σας για σταδιακή απόσυρση της ΕΛΑΣ από τα γήπεδα» αναφέρει η επιστολή προς τον Υφυπουργό, «βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων.

Χθες, στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα. Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών.

Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η βιαιότητά τους δεν ανακόπηκε ούτε από την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και ανήλικων τέκνων, οι οποίοι ανέμεναν στο σημείο για την είσοδό τους» καταγγέλουν οι αστυνομικοί και τονίζουν πως «ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».

«Πλέον, είναι καταφανές ότι όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται» σημειώνουν στην επιστολή και υπογραμμίζουν πως «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση».

«Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων,αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ