Skip to main content

Νέος γύρος επαφών δήμου Καλαμαριάς με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία

Η δημοτική αρχή επιδιώκει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να προχωρήσει η αστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Νέο γύρο επαφών με το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της παραλιακής ζώνης και της αξιοποίησή της. Αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ολοκληρώνουν την ακριβή καταγραφή των ιδιοκτησιών και του καθεστώτος που υπάρχει στην παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς.

Η δημοτική αρχή επιδιώκει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να προχωρήσει η αστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο δήμο.

«Εμείς το κομμάτι της παραλίας δε το βλέπουμε τεμαχισμένο, ξεκομμένο, αλλά ενιαίο, από τα όριά μας με το δήμο Θεσσαλονίκης έως την περιφερειακή τάφρο. Είμαστε σε μια συνεννόηση και με το ΤΑΙΠΕΔ και με τα Τουριστικά Ακίνητα για να μπορέσουμε να το βάλουμε σε ένα πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, σε συνεργασία το κράτος, ο δήμος και ενδεχόμενα και κάποιοι ιδιώτες για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μπακογλίδης. Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, στη συγκεκριμένη περιοχή εμπλέκονται πολλοί φορείς του δημοσίου και γι΄ αυτό το λόγο δε μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο κ. Μπακογλίδης τόνισε παράλληλα ότι σε αυτή τη φάση ο δήμος επιδιώκει να λάβει τα παραχωρητήρια στους χώρους που ήδη λειτουργεί - όπως το Remezzo και η πλαζ του ΕΟΤ – για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση του κόσμου στην παραλία.

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται σύντομα στη δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου στο δήμο Καλαμαριάς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι ήδη έτοιμος ο φάκελος σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων και αναμένεται να ανοίξει το αντίστοιχο πρόγραμμα είτε από το υπουργείο είτε από την Περιφέρεια για ενταχθεί το έργο. Ο δήμος έχει πάρει τη χρήση της περιοχής από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να κατασκευαστεί το αλιευτικό καταφύγιο στο τέλος της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς στο ύψος της Ρέμβης, σε χώρο όπου έχει μπαζωθεί.