Skip to main content

Ενημερώνονται για τις παρατυπίες του ΦΟΔΣΑ οι δήμαρχοι

Η συνεδρίαση γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου και του πρόεδρου του ΦοΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Έκτακτη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με την Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην ίδια περιφέρεια συγκαλείται για τη 1 αύριο το μεσημέρι. Αιτία είναι το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο διαπιστώνει σειρά παρατυπιών σε διαγωνισμούς και απ’ ευθείας αναθέσεις έργων του ΦοΔΣΑ.

Η συνεδρίαση γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου και του πρόεδρου του ΦοΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη, ο οποίος ζήτησε να προσέλθει προκειμένου να ενημερώσει για όσα καταλογίζονται στον Φορέα από τους επιθεωρητές – ελεγκτές.

Στο πολυσέλιδο πόρισμά τους (το αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών) οι επιθεωρητές αναφέρονται στα 540 έργα τα οποία έγιναν από τον ΦοΔΣΑ από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2017. Εξ αυτών τα 365 είχαν γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

Στη συνεδρίαση δεν αποκλείεται να τεθεί και ένα ακόμη ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με έναν υπό εξέλιξη διαγωνισμό τον οποίο διενεργεί ο ΦοΔΣΑ και ο οποίος αφορά τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Νέα Ευκαρπία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,86 εκατ. ευρώ. Πληροφορούμαι ότι κάποια σημεία της διακήρυξης εγείρουν ερωτήματα, τα οποία δεν αποκλείεται να τεθούν στην αυριανή συνεδρίαση.