Skip to main content

Ενημερωτική συνάντηση για το 4ο Συνέδριο ACSTAC

Ανοιχτή πρόσκληση σε Ημέρα Γνωριμίας για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2014 διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια τον Μάρτιο του 2014.
Ανοιχτή πρόσκληση σε Ημέρα Γνωριμίας για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας- ACSTAC 2014, διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια τον Μάρτιο του 2014.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, στο Κολλέγιο Ανατόλια και η ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του ACSTAC 2014, να λάβουν κατευθύνσεις για την παρουσίαση μίας άρτιας επιστημονικής εργασίας και να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους.
 
Το ACSTAC αποσκοπεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους, όπως η παρουσίαση εργασιών, η κριτική τους και η οργάνωση του ίδιου του συνεδρίου. Κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια περισσότεροι από 1.500 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   
 
Νέες δράσεις
Με σύνθημα «Humanities meet Science» στο 4ο ACSTAC, που έχει και φέτος πιστοποίηση από το CERN,  θα παρουσιασθούν εργασίες σχετικές με τους τομείς Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Βιολογία / Χημεία / Φυσική / Μαθηματικά / Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επιπλέον, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση εκθέσεων (exhibition) και κατασκευών (construction), Debate μέσω Skype, και διαγωνισμός animation. Το Otium café φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς μίας ACSTAC κοινότητας με τη διοργάνωση διαλέξεων, αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου 2013, ενώ θα δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που θα προσφέρει  χρήσιμο υλικό για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας. 
 
Στο πλαίσιο του ACSTAC μαθητές θα διαγωνισθούν και φέτος στο ACALC (The Anatolia College Annual Logic Competition), ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μαθηματικών και λογικών γρίφων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ.
 
Πρόγραμμα της Ημέρας Γνωριμίας
 
9.00-9.45 ACSTAC και νέες δράσεις
10.00-13.00  Μεθοδολογία έρευνας: Πώς δημιουργείται μια επιστημονική εργασία
13.15-15.15 Εργαστήριο: Παρουσίαση από τον Στέφανο Πραμαντιώτη σχετικά με τις σύγχρονες δυνατότητες οπτικοποίησης μιας ιδέας και δημιουργίας σύντομης ταινίας