Skip to main content

Ένινγκ: Αήττητος ο ΠΑΟΚ το 2019, τώρα είναι άλλη χρονιά (video)

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για το αγωνιστικό πλάνο των κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι.

Στα σημεία που θα κρίνουν το αυριανό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου αναφέρθηκε μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Μικαελ Ένινγκ επιλέγοντας να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για το τι περιμένει στο ματς: «Καλή χρονιά σε όλους! Είναι πάντα το αλατοπίπερο στο ποδόσφαιρο, Κάθε ομάδα θέλει τη νίκη, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τη διακοπή: «Ήταν μια περίεργη διακοπή γιατί μέχρι προχθές δεν ξέραμε αν θα γίνει το παιχνίδι. Έφερε μια αναστάτωση στον περίγυρο του ποδοσφαίρου. Εμείς προετοιμαζόμασταν πάντα για το ότι θα γίνει το παιχνίδι. Έχουμε και έναν νέο παίκτη στο ρόστερ (σ.σ. Ντουρμισάι) και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για την πληρότητα του Άρη: «Μόνο ο Τόνσο λείπει, νομίζω δεν διαρκέσει πολύ η απουσία του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι και ελπίζω έτσι να παραμείνει αυτό».

Για το τελευταίο παιχνίδι και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πάντα καλό να πηγαίνεις με ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε τις ευκαιρίες θα θέλαμε τη νίκη, όμως αυτή η συζήτηση είναι… χθεσινή. Κοιτάμε μπροστά και την επόμενη μέρα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος: «Δεν έχει σημασία με τι ιστορικό έρχεται η άλλη ομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας. Τώρα είμαστε στο 2020 και μπορεί να γραφτεί μια νέα σελίδα».

Για το κλίμα των ντέρμπι: «Η ατμόσφαιρα είναι άριστη, παιχνίδια που λατρεύει κάθε παίκτης, το γνωρίζω καλά αυτό. Το ντέρμπι είναι σαν το πρωτάθλημα. Μεγάλο το κίνητρο της νίκης, θα τα δώσουμε όλα για αυτήν. Παίζουμε πάντα για τη νίκη αλλά αύριο είναι ακόμα πιο σημαντικό».

Για το σύστημα που θα ακολουθήσει: «Δεν ξέρω… Κάποιες φορές παίζουμε με 2 επιθετικούς, άλλες φορές με 3 ή 4. Να δημιουργήσουμε καταστάσεις υπεραριθμίας και να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε τις προσωπικές μονομαχίες».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τους αντιπάλους: «Δεν μετράει αυτό, αλλά τα δικά μας ισχυρά σημεία. Το δυνατότερο χαρτί μας ο κόσμος και θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι».

Για τις μεταγραφές: «Ξέρουμε ότι έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν είναι μόνο τι ψάχνουμε αλλά και τι θα δώσουμε από παίκτες».