Skip to main content

Ένινγκ: Η πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα για το ποδόσφαιρο (video)

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη υπογράμμισε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα κόντρα στον Πανιώνιο προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες.

Έτοιμοι να τα δώσουν όλα κόντρα στον Πανιώνιο προκειμένου να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μίκαελ Ένινγκ εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το γεγονός πως δεν μπορεί να βγει το δελτίο του Παναγιώτη Σενγκέργκη καθώς αποτελεί παίκτη από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τοποθετήθηκε και για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο υπογραμμίζοντας πως «η εμπλοκή του με την πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Θεσσαλονικέων στην κάμερα της Nova:

Για τις απουσίες (Ιντέγε, Κόρχουτ, Βέλεθ) με τον Πανιώνιο: «Είναι κάτι που γνωρίζαμε και έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Είχα άλλα σχέδια, γιατί ήθελα να δώσω ευκαιρία σε έναν νεαρό αριστερό μπακ (Σενγκέργκης) για τους γνωστούς λόγους. Αυτοί που θα παίξουν θα δείξουν τι αξίζουν».

Για την υπόθεση Σενγκέργκη και το πρόβλημα με το δελτίο του: «Είναι κάτι που προσπαθώ να καταλάβω. Ανήκει στην ομάδα μας, αλλά δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορώ να το κατανοήσω. Ο Σενγκέργκης θα έπαιζε γιατί προπονείται καιρό μαζί μας. Θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για αυτή τη θέση, έχει ταλέντο και θα τον χρησιμοποιούσα».

Για την ενημέρωση από τον Χαριστέα: «Ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Δεν θέλω να συζητήσω κάτι άλλο. Έχουμε πρόβλημα μεταγραφών, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να ανεβάσουμε παίκτη από τις μικρές μας ομάδες».

Για τη λύση του αριστερού μπακ: «Έχουμε κάποιες λύσεις στο μυαλό μας, αλλά έχουμε κι άλλα παζλ για την εντεκάδα».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον Άρη: «Δεν είναι μόνο αυτό με τις μεταγραφές. Έχουν γίνει πολλά και προσπαθώ να τα κατανοήσω. Δεν μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Η κουλτούρα μου είναι διαφορετική, αλλά προσπαθώ να μείνω θετικός και να ανταποκριθούμε. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην εκτροχιαστεί το ποδόσφαιρο. Η εμπλοκή με την πολιτική είναι επικίνδυνο πράγμα για το ποδόσφαιρο».

Για τον Πανιώνιο: «Θέλουμε να επανορθώσουμε και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να δείξουμε χαρακτήρα μετά από κακά αποτελέσματα. Υπάρχει δίψα στην ομάδα για να παίξουμε επιθετικά στο γήπεδό μας και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Έχουμε επεξεργαστεί τι έγινε στο προηγούμενο ματς και μετράει η αντίδρασή μας».

Για τα σερί παιχνίδια και την ξεκούραση αυτής της εβδομάδας: «Επιτέλους, καταφέραμε να προπονηθούμε μετά από σερί παιχνίδια και αξιοποιήσαμε δημιουργικά αυτόν τον χρόνο. Αυτή την εβδομάδα μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια πετυχημένη συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο».