Skip to main content

Ένινγκ: Να κερδίσουμε τον ΝΠΣ Βόλο και να επανέλθουμε (video)

«Θέλουμε να δείξουμε αντίδραση και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι μάθαμε από την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι», είπε ο τεχνικός του Άρη.

Για την αυριανή αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο αλλά και για τις σκέψεις του αναφορικά με την 11κάδα που θα παρατάξει μίλησε στην κάμερα της Nova, ο Μίκαελ Ένινγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Μπορούμε να επανέλθουμε με τη νίκη και να βάλουμε νέους στόχους. Βοηθάει ότι είναι κοντά τα παιχνίδια τώρα, όμως πρέπει να κάνουμε αρκετές αλλαγές ξανά στην εντεκάδα και αυτό δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη».

Για τις αλλαγές στην εντεκάδα: «Λείπουν ο Ματίγια και ο Σούντγκρεν. Το πώς θα παίξουμε και ποιοι θα μπουν στη θέση τους δεν θέλω να το πω τώρα».

Για την επιλογή να απουσιάσει τώρα ο Σούντγκρεν: «Έχουμε πολλά δύσκολα και κυρίως εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι πιο εύκολο να στερηθούμε τις υπηρεσίες σε αυτό το ματς ενός περισσότερο αμυντικογενή παίκτη, ειδικά στα μπακ που έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα».

Για τον Λούκας Σάσα: «Ο Σάσα ανήκει στο κέντρο, όμως είναι μια άσχημη κατάσταση ότι παίζει στα μπακ γιατί δεν έχουμε εναλλακτικές εκεί όταν λείπουν βασικοί παίκτες. Μπορεί να παίξει καλά και στα μπακ, όμως πρέπει να βρούμε ισορροπίες στο ρόστερ με μεταγραφές είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα».

Για το τι έφταιξε με τον ΟΦΗ και το σύστημα: «Στο δημιουργικό κομμάτι  ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα πέναλτι που θα μας έδινε ένα δεύτερο γκολ. Πρόβλημα είχαμε στην αμυντική συμπεριφορά, χρειάστηκε να τρέξουμε πολύ για να καλύψουμε λάθη και δεχθήκαμε γκολ που έπρεπε να τα αποφύγουμε. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί αύριο. Το σύστημα ήταν 4-4-1-1. Είναι διαφορετικό το πώς το βλέπει ο κόσμος και ο προπονητής. Θέλαμε δύο παίκτες κοντά στην εστία (σ.σ. Λάρσον-Ιντέγε) για να μας βοηθήσουν στο γκολ και στο επιθετικό κομμάτι».

Για το αυριανό ματς: «Δεν θα είναι καθαρά δίπλα ο ένας στον άλλον. Το πιθανότερο είναι να βρίσκονται πάλι μαζί στην επίθεση. Θέλουμε να δείξουμε αντίδραση και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι μάθαμε από την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε επιθετικά και να πάρουμε τη νίκη».