Skip to main content

Ένινγκ: Να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλο παιχνίδι (video)

«Θα κριθεί στη θέληση, εμείς εκτός έδρας μπορούμε να παίξουμε λίγο με την τακτική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός του Άρη.

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση του Άρη εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και για τα όσα αναμένεται να αλλάξουν στα πλάνα του και με βάση τις επιστροφές των Χαβιέ Ματίγια και Ντάνιελ Σούντγκρεν αναφέρθηκε μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Μίκαελ Ένινγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για τη νίκη επί του ΝΠΣ Βόλου: «Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες και το πήραμε αυτό κόντρα στον Βόλο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Πριν από κάθε παιχνίδι υπάρχει πίεση. Αυτό συσχετίζεται με τις προσδοκίες που υπάρχουν στον Άρη. Υπάρχει η απαίτηση της νίκης. Δείξαμε τη σωστή αντίδραση και είμαι ευχαριστημένος».

Για τη δήλωση του Ιντέγε περί επιστροφής στην κανονικότητα: «Χθες κάναμε αρκετά πράγματα σωστά, ξεχώρισα μικρές λεπτομέρειες όπως το ότι δεν πήραμε κάρτα και δεν δεχθήκαμε γκολ».

Για το μηδέν στην άμυνα μετά από έξι παιχνίδια: «Ήταν καλό το συναίσθημα να περάσει ένα παιχνίδι χωρίς να δεχθούμε γκολ και αυτό μας βοήθησε».

Για την κατάσταση του Ιντέγε: «Ελπίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Σήμερα δεν προπονήθηκε προληπτικά με την ομάδα, αλλά μόνος του. Χθες εντοπίστηκε γρήγορα το πρόβλημα και το αντιμετωπίσαμε. Νομίζω πως θα είναι μαζί μας κανονικά».

Για τον Παναθηναϊκό και τη βαθμολογική σημασία του αγώνα: «Είναι σχεδόν τρελό γιατί έχουμε σχεδόν ίδια διαφορά τερμάτων. Είναι μεγάλο παιχνίδι, θέλω να το κερδίσουμε. Στην Αθήνα δεν έχω χάσει, όμως τώρα θέλω να κερδίσουμε. Θα κριθεί στη θέληση, ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του. Εμείς ως εκτός έδρας μπορούμε να παίξουμε λίγο με την τακτική».

Για τον Ρος ως δεξί μπακ: «Θα μπορούσε να παίξει και ο Σόουζα σε αυτή τη θέση. Ο Ρος ξέρει τη θέση, έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Θέλαμε ψηλά κορμιά στην άμυνα γιατί ο Βόλος έχει κοντή ομάδα και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει όμως να συζητάμε γιατί δεν έχουμε εναλλακτική στα δεξιά και γιατί βάζουμε κεντρικούς αμυντικούς εκεί».

Για τις μεταγραφές: «Σκεφτόμαστε εδώ και καιρό πολλά. Ξέρουμε τις ελλείψεις, θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τους Δεληζήση και Τόνσο: «Ο Δεληζήσης είναι εξαιρετικός παίκτης, ξεχωριστός άνθρωπος, ηγέτης και πολύ σημαντικός για εμάς και χθες τα έδωσε όλα. Ο Τόνσο δίνει το κάτι παραπάνω στην προπόνηση, δικαιούταν τη συμμετοχή χθες και έκανε καλή δουλειά παρά το ότι έπαιξε σε άλλη θέση. Είναι πολύ καλό που έχουμε τη δυνατότητα να είναι ευέλικτοι οι παίκτες και να παίζουν σε άλλες θέσεις».

Για την επιστροφή του Ματίγια: «Αυτό είναι καλό για εμας, ο ανταγωνισμός φέρνει άνοδο στην επίδοση. Ο Ματίγια επιστρέφει και είναι πολύ θετικό, όπως επίσης και υπάρχει και η καλή εικόνα του Τόνσο. Όλοι θα πρέπει να ανεβάζουν το επίπεδό τους για μια θέση στην ενδεκάδα».