Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενισχύεται από την άνοιξη η δημοτική αστυνομία

Μέχρι 29 Μαρτίου θα έχουν επιστρέψει οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά ιδρύματα, σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών από τα Κέντρα Κράτησης σε Δήμους βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με τον δημάρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τριάντα επτά άτομα που εργάζονται σε φυλακές αναμένεται να επιστρέψουν στη δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Με τη ρύθμιση στη Βουλή διασφαλίζουμε ότι μέχρι 29 Μαρτίου θα έχουν τοποθετηθεί οι αιτούντες στις θέσεις τους στη δημοτική αστυνομία, θα έχουν επιστρέψει από τα σωφρονιστικά ιδρύματα», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, οποίος έκανε λόγο για μια καλή συνεργασία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης η οποία αποδίδει καρπούς.

«Είχαμε μια συζήτηση για τη δημοτική αστυνομία και γι αυτούς τους δημοτικούς αστυνομικούς που είναι στις φυλακές και θέλουν να έρθουν. Στις 29 Μαρτίου θα ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, με τον υπουργό να σημειώνει ότι θα βοηθήσουν οι υπηρεσίες του όπου χρειάζεται επιτάχυνση.

Τέλος, από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγουν οι νέες προκηρύξεις του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και για τον δήμο Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα. «Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε νέα προγράμματα τα οποία και ο δήμος μπορεί να επωφεληθεί», σημείωσε ό κ. Χαρίτσης.