Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τι συζητήθηκε από τις δύο πλευρές ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Οκτωβρίου.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, τον υπουργό Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ και την αν. υπουργό Εξωτερικών Πέτκο Ντόικοφ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του υπουργείου, οι συναντήσεις αυτές εστίασαν στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ και των εταίρων τους, την ώρα που η ΕΕ καλείται να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου.Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι, απέναντι στην κοινή πρόκληση, πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει ενόψει και του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Οκτωβρίου, καθώς επίσης και ενόψει της έναρξης της θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Πρόεδρος της οποίας έχει θέσει ιδιαίτερα ψηλά στις προτεραιότητές της τη μεταναστευτική πρόκληση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ