Skip to main content

Υπεσύγχρονος επιταχυντής στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Θεαγενείου

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του πρώτου από τους δύο νέους γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», του πρώτου από τους δύο νέους γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας ΙΜRT-IGRT, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που συμπεριλαμβάνει 10 νέους γραμμικούς επιταχυντές στα δημόσια ογκολογικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου εξυπηρετεί καθημερινά 180 – 200 ασθενείς όσο ήταν εξοπλισμένο με δύο γραμμικούς επιταχυντές που εκτελούσαν τρισδιάστατες σύμμορφες ακτινοθεραπείες.

«Είμαστε περήφανοι που το Νοσοκομείο μας αξιολογήθηκε πρώτο στην αναγκαιότητα εγκατάστασης και ικανότητα αξιοποίησης της νέας αυτής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η δωρεά σε δύο γραμμικούς επιταχυντές αντί για έναν που είχε προβλεφθεί εξ αρχής. Θεωρούμε ότι ανοίγει μία νέα εποχή άσκησης της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στη χώρα μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής» αναφέρει στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως οι νέοι γραμμικοί ELEKTA Infinity, Τεχνολογίας αιχμής, θα προσφέρουν απεικονιστικά καθοδηγούμενες (IGRT) ακτινοθεραπείες διαμορφούμενης έντασης (IMRT) και ογκομετρική διαμορφούμενη τοξοθεραπεία (VMAT) καθώς και στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (SRS, SBRT) για τους ογκολογικούς ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας.