Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η 12Η AGROTHESSALY - ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Θα διαρκέσει από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου -Έμφαση στις περιφερειακές εκθέσεις δίνει η ΔΕΘ - Helexpo, που συνεργάστηκε με τον δήμο Λαρισαίων.

Δυναμική και ενισχυμένη αναμένεται η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργια και την κτηνοτροφία Agrothessaly, που θα ανοίξει τις πύλες στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας.

Η Agrothessaly αποτελεί μία στρατηγική συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του δήμου Λαρισαίων.

«Η Agrothessaly εξελίσσεται σε κορυφαία έκθεση προσλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όχι απλώς μεγάλης περιφερειακής έκθεσης, αλλά εθνικής διοργάνωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Τάσος Τζήκας κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης στους δημοσιογράφους.

«Η ΔΕΘ- Helexpo στηρίζει, ήδη τις περιφερεικές εκθέσεις Κομοτηνής και Καστοριάς, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για να στηρίξει οργανωτικά τις εκθέσεις της Λαμίας και της Τρίπολης. Παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και χρόνια για την έκθεση στο Ηράκλειο» ανέφερε ο κ. Τζήκας υπογραμμίζοντας πως οι φετινές συμμετοχές στην Agrothessaly αγγίζουν τις 780.Αυξητικά τα μεγέθη της έκθεσης

H έκθεση του 2015 είχε 80 συμμετοχές και 8.000 επισκέπτες. Το 2017, όποτε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη ΔΕΘ - Ηelexpo οι συνολικές συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε 498 και οι επισκέπτες έφτασαν τις 40.000. Το 2019 οι συνολικές συμμετοχές αυξήθηκαν στις 780, με τον εκθεσιακό χώρο να έχει αυξηθεί κατά 5.000 τ.μ., απο 20.000 τμ το 2017, σε 25.000 τ.μ. φέτος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λάρισας, Παναγιώτη Νταή, στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τις ενεργειακές κοινότητες, θέμα που ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό αγροτών.

Ερωτηθείς ο κ. Νταής τόνισε πως η έκθεση, έχει εξαντλήσει τα περιθώρια επέκτασης του εκθεσιακού χώρου. Σαν συνέπεια η δημοτική αρχή μελετά τις δυνατότητες επέκτασης σε έκταση ιδιοκτησίας του δημου, περίπου 20 στρεμμάτων, ακριβώς από την απέναντι πλευρά του δρόμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ