Skip to main content

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο της Χαλκιδικής - Βελτίωση στη Ν. Σάντα

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά που καίει δασική έκταση στην Τορώνη, στη Χαλκιδική - Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Νέα Σάντα.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να καλυτερέψουν την εικόνα και στο πύρινο μέτωπο στην Τορώνη Χαλκιδικής, στις 7.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην Τορώνη, στις 4.45 το απόγευμα επιχειρούν πλέον αυξημένες δυνάμεις, με 57 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, ένα αεροσκάφος τύπου Canadair και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση στις 7.00 το απόγευμα, η εικόνα της φωτιάς πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ανέφερε πως η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, ενώ καίγεται δασική έκταση.

Στη Νέα Σάντα την ίδια ώρα, ενεργούν 35 πυροσβέστες μαζί με ένα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις, η Περιφέρεια και οι δήμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για τη γρήγορη και θετική έκβαση της κατάστασης.