Skip to main content

Ενισχύονται οι συστάσεις σε ηλικιωμένους-Πότε θα φανούν αποτελέσματα από μέτρα

Ενισχύονται οι συστάσεις προς τους ηλικιωμένους για την προστασία από τον κορωνοϊό - Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα από τα μέτρα στην Αττική.

Την ενίσχυση των συστάσεων σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, καλούνται οι ηλικιωμένοι να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες και να αποφύγουν τον συγχρωτισμό.

Παράλληλα, ο καθηγητής υπογράμμισε πως τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα οφείλονται κυρίως σε γεγονότα που καταγράφηκαν περίπου δέκα ημέρες πίσω. «Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και ιδίως στην Αττική συμπίπτει χαρακτηριστικά με την επάνοδο ενός μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού» εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και επεσήμανε: «Αυτή η χρονική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία για τα αστικά κέντρα διότι με την επάνοδο των αδειούχων η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με την πυκνότητα του Αυγούστου, συμπαρασύροντας και τον ενεργό ρυθμό αναπαραγωγής».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ακόμη πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική αναμένεται να καταγραφεί στην επίπτωση των κρουσμάτων στις επόμενες 10 με 14 ημέρες, ενώ για την επίπτωση στον αριθμό των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί παραπάνω χρονικό διάστημα, γύρω στις 20 με 30 ημέρες.