Skip to main content

Ενίσχυση σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, εκφράστηκε η διάθεση ενίσχυσης των συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών σε εκπαιδευτικά ζητήματα.

Με εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης συναντήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό τη διεύρυνση και σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα εκπαίδευσης.

Στο καλό κλίμα που έγινε ο διάλογος, στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, επιβεβαίωθηκε η διάθεση ενίσχυσης των συνεργασιών και ανταλλαγών ανθρώπινου δυναμικού αλλά και καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων και Πανεπιστημίων. "Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, με διττό σκοπό: αφ' ενός τη διεύρυνση των δυνατοτήτων των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών αλλά και των ιδρυμάτων της χώρας για διεθνείς συνέργειες, αφετέρου την προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια προς όφελος της χώρας μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε περαιτέρω τους ορίζοντες της χώρας μας και στα θέματα εκπαίδευσης, και να την καταστήσουμε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης." δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κα. Κεραμέως, σε συνέχεια της καμπάνιας εξωστρέφειας που εκκίνησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες, συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειες για την περαιτέρω στήριξη της θέσης Ελλάδας διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη.

Εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ συμμετείχαν στη συζήτηση η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, οι δύο Υφυπουργοί, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον επικεφαλής κ. Philip Reeker, Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Ευρώπη και την Ευρασία, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κας Marie Royce, η οποία αναχώρησε εκτάκτως από την Ελλάδα για προσωπικούς λόγους σήμερα το πρωί.