Skip to main content

Ενίσχυση δασικού πλούτου του νομού Λάρισας

Σημαντική πρωτοβουλία από τη Νομαρχία Λάρισας, η οποία έλαβε την απόφαση να δεντροφυτεύσει πάνω από 4 χιλιάδες δένδρα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.
Σημαντική πρωτοβουλία από τη Νομαρχία Λάρισας, η οποία έλαβε την απόφαση να δεντροφυτεύσει πάνω από 4 χιλιάδες δένδρα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και μάλιστα σε τέτοια έκταση, και για το οποίο η Νομαρχία θα επιδιώξει να έχει και συνέχεια.
Έτσι, δυο Κυριακές μέσα στο Νοέμβριο,  στελέχη της Νομαρχίας, των Δήμων Νέσσωνος και Ολύμπου, και δεκάδες μέλη Εθελοντικών Οργανώσεων θα πάρουν το δρόμο προς τις κορυφές των δυο βουνών για τη δεντροφύτευση.

Την όλη δράση συντονίζει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας που φιλοδοξεί μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να εμπλουτίσει και να φροντίσει το δασικό πλούτο του νομού 

Χθες στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση παρουσία του Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Ο Νομάρχης Λάρισας  Λουκάς Κατσαρός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Νομαρχία Λάρισας φιλοδοξεί μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Λάρισας, Ελασσόνας, τους εμπλεκόμενους δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις να προχωρήσει σε πρώτο στάδιο στη δεντροφύτευση διαφόρων σημείων στους ορεινούς όγκους του Κισσάβου και του Ολύμπου.

Η δεντροφύτευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στα μέσα Νοεμβρίου και σε διάστημα δύο ημερών οι οποίες πιθανότατα να είναι δύο Κυριακές του μήνα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστούν και τα ακριβή σημεία που θα πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση, ενώ την ερχόμενη Τρίτη στις 12 π.μ έχει οριστεί και νέα συνάντηση στην αίθουσα του Νομαρχιακού συμβουλίου για να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες  για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων αναμένεται να «σηκώσουν το βάρος» όλης αυτής της προσπάθειας και για το λόγο αυτό το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α καλεί οποιονδήποτε πολίτη του νομού  επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Νέσσωνος Ν.Γερογιάννης, ο αντινομάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, ο διευθυντής Περιφέρειας Δασών Β.Κουκουτίμπας, ο Δασάρχης Λάρισας Χ.Παπαγιαννόπουλος, η Δασάρχης Ελασσόνας Φ.Αποστόλου, ο Διευθυντής Δασών Γ.Παράσχος, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας  Χρήστος Καραμπούζης εκπρόσωποι του ΕΕΣ, του ΕΟΣ, των Ραδιοερασιτεχνών, της ένωσης Καταδρομέων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο πρόεδρος της αερολέσχης Λάρισας.