Skip to main content

Ενίσχυση διμερών επενδυτικών σχέσεων Ρουμανίας-Σρι Λάνκα

Στη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ προχωρούν οι δύο χώρες, για την περαιτέρω ενίσχυση των επενδυτικών και εμπορικών τους σχέσεων.
Επιχειρηματικό φόρουμ, με τη συμμετοχή επενδυτών από τη Ρουμανία και τη Σρι Λάνκα, προγραμματίζεται να διοργανωθεί στο Βουκουρέστι ή στο Κολόμπο, στο πλαίσιο των προσπαθειών των εμπορικών φορέων στις δύο χώρες για την περαιτέρω ενίσχυση των επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Εμπορίου, στο Βουκουρέστι.

Για τον παραπάνω σκοπό, ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Αντριάν Βιντεάνου, συναντήθηκε με την πρεσβευτή της Σρι Λάνκα στη χώρα του, Πάμελα Ντιντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αξιολόγηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, καθώς επίσης και η ανάγκη ανάληψης διμερών πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπορικών επιμελητηρίων, των δύο χωρών.

Σε πρώτο επίπεδο διμερούς συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι τεχνικές εταιρίες από τη Σρι Λάνκα μπορούν να προσφέρουν τεχνογνωσία στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στη Ρουμανία.