Skip to main content

Ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα ζητεί o Γκιούλ

Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε τη σημασία όλων όσα συμφωνήθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, ενώ τόνισε τη συνεργασία που ήδη υπάρχει στη δημιουργία υποδομών για την ενέργεια.

Ο Γκιούλ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία και σημείωσε τη θέληση της Τουρκίας να ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η Τουρκία αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, ίσως και δυσκολότερα, γιατί δεν είχε την ευρωπαϊκή στήριξη το 2001, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και η Ελλάδα πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε τη σημασία που έχει η ενημέρωση της κοινής γνώμης και η εξήγηση της πορείας των σχέσεων των δυο χωρών.