Skip to main content

Ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου προανήγγειλε ο Μεντβέντεφ

Η Ρωσία θα εφοδιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της με περισσότερους από 30 βαλλιστικούς πυραύλους και τρία πυρηνικά υποβρύχια το ερχόμενο έτος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η Ρωσία θα εφοδιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της με περισσότερους από 30 βαλλιστικούς πυραύλους και τρία πυρηνικά υποβρύχια το ερχόμενο έτος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά το ετήσιο διάγγελμά του προς το ρωσικό έθνος.

«Το ερχόμενο έτος χρειάζεται να εφοδιαστούμε με περισσότερους από 30 βαλλιστικούς πυραύλους στην ξηρά και τη θάλασσα, με 5 πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ, με περίπου 300 σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα, με 30 ελικόπτερα, με 28 αεροσκάφη, 3 πυρηνικά υποβρύχια, με ένα κανονιοφόρο πολεμικό πλοίο και 11 (διαστημικούς) δορυφόρους», διευκρίνισε.

Ο ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης κατά το διάγγελμά του για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο και επέκρινε την άνευ προηγουμένου διαφθορά στην περιοχή, λέγοντας ότι η υπεξαίρεση των κρατικών πόρων εκεί γίνεται πλέον σχεδόν στα φανερά.

Όλοι οι ρώσοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει να κλειστούν στη φυλακή, πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο: «Μόνο με τις φυλακίσεις δεν μπορεί να εξαλειφθεί το πρόβλημα της διαφθοράς, όμως πρέπει σε κάθε περίπτωση να κλειστούν στη φυλακή».

Ο αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας, ο Μεντβέντεφ πρότεινε επίσης τη μείωση των ωρολογιακών ζωνών της Ρωσίας από τις 11 που είναι σήμερα, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η διοίκηση του μεγαλύτερου έθνους στον κόσμο.

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει μια χαλάρωση των κανονισμών χορήγησης βίζας για τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ