Skip to main content

ΕΝΙΘ: Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στο Παπανικολάου με κλήση σε ΕΔΕ

Η ΕΝΙΘ καταδικάζει την κλήση του προέδρου του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου, μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της διοίκησης.

Την απερίφραστη καταδίκη της για την κλήση σε ΕΔΕ του προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της διοίκησης του ιδρύματος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε εδώ: Παπανικολάου: Για ρατσισμό καταγγέλλει τη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων

«Στο πρόσωπο της Προέδρου θέλουν να τρομοκρατήσουν όποιον εργαζόμενο δεν σωπαίνει μπροστά στον αυταρχισμό της Διοίκησης και της κυβέρνησης. Σκοπός είναι να σωπάσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική που θέλει Νοσοκομεία ΑΕ, με εργαζόμενους δούλους και ασθενείς πελάτες» σημειώνει η ΕΝΙΘ και προσθέτει: «Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ:

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου, που εκφράζεται με την κλήση σε ΕΔΕ της Προέδρου του εργασιακού σωματείου. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργασιακό σωματείο και τους εργαζόμενους που κατήγγειλαν την απαράδεκτη και εκδικητική αντιμετώπιση των εργαζομένων από την Διευθύντρια της Νοσηλευτική Υπηρεσίας, για μετακινήσεις εργαζομένων σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών, αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα.

Στο πρόσωπο της Προέδρου θέλουν να τρομοκρατήσουν όποιον εργαζόμενο δεν σωπαίνει μπροστά στον αυταρχισμό της Διοίκησης και της κυβέρνησης. Σκοπός είναι να σωπάσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην κυβερνητική πολιτική που θέλει Νοσοκομεία ΑΕ, με εργαζόμενους δούλους και ασθενείς πελάτες.

Για να επιβληθεί "σιγή νεκροταφείου" και να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή των συγχωνεύσεων, της επέκτασης των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος υγειονομικών, που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών. Τα παραδείγματα πολλά, με τις κλήσεις σε απολογία της  προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της Προέδρου της ΕΝΙΘ, με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και η κλήση σε προανάκριση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης του Ταμία της ΕΝΙΘ, μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή του ΑΧΕΠΑ.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της προσχηματικής ΕΔΕ και την κλήτευση της Προέδρου του εργασιακού σωματείου του Παπανικολάου.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του σωματείου την Τετάρτη 14/7 στις 11:00 μπροστά στο κτίριο της Διοίκησης του Παπανικολάου.