Skip to main content

Εννέα διασώσεις ατόμων στην Κορινθία κατά το πέρασμα του Αντίνοου

Ενεργοποίηση μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 24ωρο

Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων συνεπειών από την εκδήλωση των φαινομένων, μετά τη χτεσινή επικαιροποιημένη έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Παράλληλα εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις προς το κοινό συνοδευόμενες από τις απαραίτητες οδηγίες αυτοπροστασίας.  

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία αποφασίστηκε η εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων, στις περιοχές όπου αυτά αναμένονταν να εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο βρίσκονται στον νομό Κορινθίας, στη νότια Εύβοια και στις Σποράδες. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διασώσεις 9 ατόμων από 5 επιβατικά ΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, το ΠΣ κινητοποιήθηκε με 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 6 άτομα με μία σωστική λέμβο της 7ης ΕΜΑΚ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στις παραπάνω επιχειρήσεις συνέδραμαν ουσιαστικά οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας των οικείων Δήμων και Περιφερειών με μηχανήματα και προσωπικό, καθώς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Περαιτέρω και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) παρέμενε σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης συνδρομής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών, ενώ ο μηχανισμός θα παραμείνει σε αυξημένη ετοιμότητα μέχρι και το πέρας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Φωτογραφία αρχείου