Skip to main content

Εννέα Έλληνες εκθέτες έδωσαν το «παρών» στην Insights-X

Στη Διεθνή Έκθεση Χαρτικών, Εξοπλισμού Γραφείου, Αναλωσίμων και Γραφικής Ύλης συμμετείχαν 5.512 εμπορικοί επισκέπτες από 92 χώρες

Δυναμικό «παρών» με εννέα εκθέτες έδωσε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Χαρτικών, Εξοπλισμού Γραφείου, Αναλωσίμων και Γραφικής Ύλης, Insights-X, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2018, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν -όπως και πέρυσι- οι Creative Concepts Hellas SA, Diakakis Imports SA, GIM SA, Graffiti SA, Stamatis Ioannidis & Son SA., LYC SAC A. Lykogiannis & CO., SKAG – TH. SKAGIAS SA και NEXT SA.

Στην έκθεση συμμετείχαν 5.512 εμπορικοί επισκέπτες από 92 χώρες για να βεβαιωθούν για τη μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου και την παρουσία των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου. Λόγω της αργίας στις 3 Οκτωβρίου οι διοργανωτές Spielwarenmesse eG έπρεπε να μειώσουν την έκθεση κατά μια ημέρα. Σε τρεις λοιπόν αντί σε τέσσερις ημέρες παρουσίασαν 311 εκθέτες στον εκθεσιακό χώρο τις καινοτομίες τους γύρω από τους τομείς των χαρτοσχολικών, του εξοπλισμού γραφείου, των αναλώσιμων, και της γραφικής ύλης.

«Η Insights-X έχει εξελιχθεί σε μία κλαδική έκθεση, η οποία είναι ποιοτική σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει ο Ernst Kick, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Spielwarenmesse eG. «Η συμμετοχή των εκθετών από το εξωτερικό ανέρχεται στο 56% και των επισκεπτών στο 44%. Οι χονδρέμποροι και οι αγοραστές βρήκαν μία ακόμα μεγαλύτερη προσφορά σε έξι ομάδες προϊόντων: γραφική ύλη, χαρτικά, υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας, είδη γραφείου, τσάντες και αξεσουάρ και είδη δώρου και συσκευασίας.»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ένα αποφασιστικό κριτήριο για τη συμμετοχή από την πλευρά των εκθετών είναι πάνω απ’ όλα η ιδανική χρονική στιγμή διεξαγωγής της. «Πραγματικά είναι σημαντικό, το ότι η Insights-X διοργανώνεται τον Οκτώβριο, σε αντίθεση με τις παρόμοιες εκθέσεις του κλάδου που διοργανώνονται αργότερα», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας GIM S.A. Μιχάλης Γιοβάς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και ειδικές εκδηλώσεις. Στην InsightsΧ-Arena διοργανώθηκαν διασκεδαστικές ομαδικές δραστηριότητες από επώνυμες εταιρείες, που σκοπό είχαν να δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τα  διάφορα χαρτικά - σχολικά είδη.

«Δεν επαναπαυόμαστε, αλλά κατευθυνόμαστε εύστοχα προς την πέμπτη έκθεση Insights-X», υπόσχεται ο Ernst Kick. «Το ερχόμενο έτος θα διεξαχθεί η έκθεση και πάλι σε 4 μέρες: από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019. Η επιπλέον εργάσιμη μέρα θα ωφελήσει τους εμπορικούς επισκέπτες, ώστε να τους γίνει δυνατή μία μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή, ενώ ταυτόχρονα θα αποφευχθεί το πρόβλημα με την αργία στις 3 Οκτωβρίου. Μία επιπλέον αλλαγή: Αντί για την αίθουσα 3 θα χρησιμοποιηθεί η πρόσφατα ανανεωμένη αίθουσα 3C. Συνδέεται τέλεια με την αίθουσα 1 και 2, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο σύντομο δρόμο.

Η έκθεση θα ανοίξει ξανά τις πύλες της από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης Insights-Χ για την Ελλάδα και την Κύπρο, καλεί κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που επιθυμεί να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση, να επικοινωνήσει στο τηλ.: 210 6419019, E-Mail: d.kaliva(at)ahk.com.gr καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.insights-x.com και την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: http://www.german-fairs.gr/alles-ektheseis/insights-x/.