Skip to main content

Εννέα συλλήψεις για τα θλιβερά επεισόδια πριν το Ίντερ - Νάπολι

Οι ιταλικές αρχές τιμώρησαν επτά άτομα με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων συμμετεχόντων στα επεισόδια

Στη σύλληψη εννέα οπαδών της Ίντερ προχώρησαν οι ιταλικές αρχές αναφορικά με τις προχθεσινές συγκρούσεις εναντίον οπαδών της Νάπολι έξω από τον «Giuseppe Meazza» πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 18η αγωνιστική της Serie A.

Μάλιστα, επτά εξ αυτών τιμωρήθηκαν με Daspo (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) ενώ η αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου ενημέρωσε σχετικά:

«Μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ultras που συνέβησαν το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου στη Νοβάρα, η αστυνομία εντόπισε εννέα από τους επιτιθέμενους, τρεις από τους οποίους συνελήφθησαν αμέσως, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές της βίαιης επίθεσης κατά των οπαδών της Νάπολι. Επτά από τους εννέα επιτιθέμενους, όλοι τους Ιταλοί και μεταξύ 18 και 48 ετών, μέσω της διάταξης Daspo της έδρας της αστυνομίας του Μιλάνου συνελήφθησαν αμέσως.

Υπάρχουν ακόμα συνεχιζόμενες έρευνες και για τη θέση των άλλων δύο εξεταζόμενων θεμάτων, καθώς και για τους άλλους συμμετέχοντες στην επίθεση. Οι δράστες που επλήγησαν από τη διάταξη επιβαρύνονται από πολυάριθμα ποινικά μητρώα, εξ άλλου πέντε από αυτά είχαν ήδη επηρεαστεί από διάφορα μέτρα Daspo που εκδόθηκαν σε άλλες επαρχίες για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια και στο πλαίσιο διαφορετικών αθλημάτων, ενώ ο έβδομος, 21 ετών, δεν έχει ποινικό μητρώο».