Skip to main content

Ένοχη η Βρετανίδα που κατήγγειλε βιασμό από Ισραηλινούς στην Κύπρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας την 19χρονη τότε γυναίκα που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στην Κύπρο.

Ένοχη έκρινε δικαστήριο της Κύπρου τη Βρετανίδα η οποία είχε καταγγείλει το καλοκαίρι ότι είχε βιαστεί από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα και στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή της. Η Βρετανίδα κατηγορείται για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας την 19χρονη τότε γυναίκα, η οποία είχε καταγγείλει στην αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι βιάστηκε από τους Ισραηλινούς με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να μετριαστεί η ποινή και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι άλλαξε την κατάθεσή της κάτω από την πίεση της αστυνομίας στη διάρκεια επίπονης ανάκρισης και χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά οι εισαγγελείς και το δικαστήριο απέρριψαν τον ισχυρισμό της.

Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 10 ημέρες.

Ο δικαστής στην απόφασή του σημείωσε ότι δεν αποκόμισε καλή εντύπωση από την κατηγορούμενη, η οποία δεν είπε την αλήθεια, προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, στη μαρτυρία της περιέπεσε σε αντιφάσεις, ενώ η μαρτυρία της χαρακτηρίζεται από έλλειψη λογικής. Σημείωσε ότι μέρος της δεν υποβλήθηκε στους μάρτυρες και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστη, σύμφωνα με το philenews.

Από πλευράς των συνηγόρων της, η κυρία Ρίτσα Πεκρή, ζητώντας μετριασμό της ποινής για την πελάτισσά της, έκανε αναφορά στο ανώριμο της ηλικίας της, σημειώνοντας ότι είναι μόλις 19 χρονών. Είπε επίσης ότι πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει φάρμακα, ενώ έκανε αναφορά σε πρόνοιες του Συντάγματος που σημειώνουν την ευχέρεια της δικαιοσύνης να δίνει δεύτερη ευκαιρία σε νεαρά άτομα.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της η δεύτερη συνήγορος της κατηγορούμενης, κυρία Νικολέτα Χαραλαμπίδου, τόνισε ότι η πελάτισσά της έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ή ακόμα και στο ΕΔΑΔ για να προσφύγει κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

 

Πηγή φωτογραφίας: sigmalive