Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Την ενόχλησή της από την Ελλάδα για τον αποκλεισμό τουριστών μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας:

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή είναι λυπηρή καθώς προκαλεί αβεβαιότητα και ανησυχία στους ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Οι Σουηδοί τουρίστες θα πρέπει να εξετάσουν το αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να ελέγξουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Τους προτείνουμε ακόμη να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, στον ιστότοπο Sweden Abroad».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ