Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΕΝΟΧΟΣ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον Βασίλη Τσαγκάρη και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη, για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή.

Ο παραολυμπιονίκης θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Με την απόφασή του το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι βρισκόταν σε άμυνα, ωστόσο, κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Αντίθετα, όπως αναφέρει το protothema.gr, απορρίφθηκαν άλλα αιτήματά του για τη χορήγηση άλλων ελαφρυντικών.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 10 έτη αλλά και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης δολοφόνησε τον Μάριο Λουκόπουλο τον Μάρτιο του 2017 πυροβολώντας τον θανάσιμα μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος. Όπως δε είχε αναφέρει είχε αποφασίσει να «εκφοβίσει» τον 47χρονο, ο οποίος τον απειλούσε όταν έμαθε για τη σχέση του με τη σύζυγο του, και όχι να τον δολοφονήσει.

Υποστήριξε μάλιστα πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας βρίσκονταν σε άμυνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα ο ίδιος είπε στην απολογία του, αμέσως μετά τους πολυβολισμούς εναντίον του ξενοδόχου, έκλεισε τα ρολά του πρακτορείου του και έφυγε αφήνοντας το θύμα αβοήθητο.

Ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος, είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, και είχε εκφράσει την μεταμέλειά του για ότι έγινε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ