Skip to main content

Ένοπλες ληστείες στην Αχαΐα

Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Διακοφτό και τα Καλάβρυτα Αχαΐας.
Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Διακοφτό και τα Καλάβρυτα Αχαΐας. Συγκεκριμένα στο Διακοφτό δύο άγνωστοι δράστες, που φορούσαν καπέλα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, και αφού απείλησαν με όπλο τον ταμία, κατάφεραν να πάρουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μεγάλο χρηματικό ποσό. Στην συνέχεια βγήκαν από το υποκατάστημα, επιβιβάστηκαν σε δίκυκλες μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα πάλι άγνωστοι δράστες που φορούσαν καπέλα, μπήκαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στα Καλάβρυτα, πέρασαν μπροστά από τον κόσμο που περίμενε να εξυπηρετηθεί, πλησίασαν τον ταμία και τον απείλησαν με όπλο φωνάζοντας «ληστεία». Κατόπιν έβαλαν σε μία τσάντα περίπου 20.000 ευρώ και βγαίνοντας από την τράπεζα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έγιναν άφαντοι.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες, τόσο στην Αχαΐα, όσο και σε γειτονικούς νομούς, για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εκτιμούν πως είναι πιθανόν και τις δύο ληστείες να τις έκαναν τα ίδια άτομα.