Skip to main content

Ένωση Αστυνομικών: Η ΕΔΕ για το βίντεο και όχι τη σύλληψη της 90χρονης

Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά τη σύλληψη της ηλικιωμένης αλλά τη βιντεοσκόπηση ενός αστυνομικού τμήματος καθώς κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει την 90χρονη μέσα στο ΑΤ την ώρα της δακτυλοσκόπησης, διευκρίνισε στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαΐριδης.

«Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών», τόνισε ο συνδικαλιστής αστυνομικός. «Δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε σήμερα ωστόσο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα (δείτε εδώ).

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να παραμείνει επί 12ώρο στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι "ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν".