Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΘ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

O συγκεκριμένος συνάδελφος μας, ο οποίος ήταν οδηγός του επικεφαλής των μέτρων, εισήλθε στο ξενοδοχείο για προσωπικό λόγο

Να λάβει δημόσια θέση και να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος αστυνομικού ασφαλείας στο συνέδριο του ΕΚΘ, ζητά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Τα άτομα που πλαισιώνουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να πρεσβεύουν την δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης και λόγου για όλους τους εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, προσθέτοντας ότι «το σημερινό συνέδριο αμαυρώθηκε από συγκεκριμένους συμμετέχοντες,οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξη αστυνομικού, του επιτέθηκαν και στην κυριολεξία τον διαπόμπευσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΕΑΥΘΕΣ, «ο συγκεκριμένος συνάδελφος μας, ο οποίος ήταν οδηγός του επικεφαλής των μέτρων, εισήλθε στο ξενοδοχείο για προσωπικό λόγο».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να αποκλείουν και να στοχοποίούν εργαζομένους και να βλέπουν τον εχθρό στα μάτια του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος με πενιχρά μέσα μάχεται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας», καταλήγει η Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας του 33ου Συνέδριου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξάγεται σε ξενοδοχείο της πόλης, γίναμε μάρτυρες ενός απαγορευτικού επεισοδίου για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα άτομα που πλαισιώνουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να πρεσβεύουν την δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης και λόγου για όλους τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, το σημερινό συνέδριο αμαυρώθηκε από συγκεκριμένους συμμετέχοντες,οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξη αστυνομικού, του επιτέθηκαν και στην κυριολεξία τον διαπόμπευσαν. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος μας, ο οποίος ήταν οδηγός του επικεφαλής των μέτρων, εισήλθε στο ξενοδοχείο για προσωπικό λόγο.

Σε μία εποχή που το σύνολο των πολιτών όλων των εργασιακών και κοινωνικών ομάδων δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα με τις περικοπές των μισθών και την υποτίμηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, οι αιρετοί εκπρόσωποί τους θα έπρεπε να έχουν καταλήξει "τις πταίει" και να μην υιοθετούν την στερεοτυπική και απαράδεκτη πεποίθηση ότι για όλα φταίει η Αστυνομία.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να αποκλείουν και να στοχοποίούν εργαζομένους και να βλέπουν τον εχθρό στα μάτια του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος με πενιχρά μέσα μάχεται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας .

Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στο συνδικαλιστικό κίνημα και αναμένουμε από το εργατοϋπαλληλικό να λάβει δημόσια θέση και να καταδικάσει το γεγονός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ